ShippingWatch

PFA går ind som partner i transportcenter

Havnegruppen ADP og pensionsselskabet PFA er gået sammen i et joint venture om at udvikle et logistikcenter i Taulov ved Fredericia. De to partnere vil investere op mod to mia. kr.

Siden 2014 har ADP, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, været i gang med at udvikle et logistikcenter i Taulov ved Fredericia. Nu går PFA ind som partner, oplyser de to parter i en meddelelse.

"Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor," siger Nils Skeby (foto), CEO i ADP A/S, i en meddelelse om projektet, der har navnet Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter.

Foto: ADP

Ifølge PFA's ejendomsdirektør er det nye joint venture med til at understøtte pensionsselskabets fokus på investeringer i logistikejendomme.

"Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for fx ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder," siger Michael Bruhn i meddelelsen.

Blue Water bygger ny godsterminal for 120 millioner kroner

I løbet af de næste ti år forventer de to parter at investere mellem 1,5 og 2 mia. kr. i projektet. Den første investering er på et trecifret millionbeløb i ca. 500.000 kvadratmeter erhvervsareal i Taulov, der ligger uden for Fredericia.

"Nu skal vi til at se nogle flere mønter på bundlinjen"

Dansk havneejer øger overskuddet i 2016

Fredericia Shipping øger overskuddet

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere