ShippingWatch

Tysk shippingbank sætter fart på salgsplaner

Den tyske bank DZ Bank vil accelerere salget af sin transportdivision DVB, som finansierer shipping og offshore, efter store tab, skriver Reuters.

Foto: DVB

Tyske DZ Bank vil hurtigere end ventet forsøge at sælge sin shippingenhed DVB fra, efter at transportdivisionen tog nedskrivninger for sine lån til sektoren på 445 mio. euro i første halvår. Det fortæller kilder tæt på processen til Reuters.

I løbet af sommeren viste flere potentielle købere interesse for divisionen, men der var for stor forskel på prisen til, at parterne kunne mødes. Og forsøget på en aftale faldt hurtigt til jorden. Men DVB's underskud på 547 mio. euro efter at have leveret et overskud året forinden, har sat fart under planerne om et salg igen, siger kilderne til Reuters.

Hverken DZ eller DVB vil kommentere historien over for mediet. Men Boston Consulting Group skulle angiveligt være inde over og hjælpe DZ Bank med at afsøge mulighederne.

"Der foregår en masse interne diskussioner (i DVB) og de har taget til i styrke efter det seneste tab," sagde en af kilderne til Reuters.

"Stigningen i hensættelser til tab i kredit var især nødvendige for eksponeringen i porteføljen for shippingfinansiering og for finansieringerne i offshorefinansierings-porteføljen," sagde Ralf Bedranowsky, CEO og formand for DVB Banks ledelse, da regnskabet blev fremlagt i slutningen af august.

Shippinglån trækker DVB Bank ned

Commerzbank ramt af nye tab på shipping

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere