ShippingWatch

Advokater i OWs konkursbo hiver milioner i land

Advokaterne i konkursboet efter OW Bunker har på mindre end tre år fået udbetalt mere i salærer end konkursadvokaterne i boet efter det næsten ni år gamle IT Factory, skriver Finans.

Konkursadvokaterne i boet efter OW Bunker har på mindre end tre år fået udbetalt 57,1 mio. kr. i salærer. Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i advokaternes cirkulæreskrivelser, som bliver udsendt til kreditorerne.

Det er kurator John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel og kurator Pernille Bigaard fra Plesner, der står bag konkursboet. Samtidig er Søren Halling-Overgaard fra Halling-Overgaard Advokatfirma og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten hyret ind som ad hoc-kuratorer, der skal undersøge særlige forhold. Boris Frederiksen har ikke fået udbetalt salærer endnu, oplyser han til Finans.

OW Bunkers kollaps har medført et stort antal retssager verden over, og det har været med til at besværliggøre oprydningen, siger Pernille Bigaard til Finans.

"Det er uden sidestykke det største og mest komplicerede konkursbo, jeg nogensinde har arbejdet med. Derfor er der kolossalt meget arbejde i det," forklarer hun.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

John Sommer og Søren Halling-Overgaard har ikke ønsket at udtale sig om beløbene. Sidstnævnte har ifølge Finans bedt om 4,6 mio. kr., som er blevet afvist af skifteretten, men nu skal høres i Vestre Landsret.

Salæret på 57,1 mio. kr. overstiger de beløb, der er blevet udbetalt til konkursboet efter den omfattende svindel med IT Factory, som gik konkurs i 2008. Det har ifølge Finans kostet 37,3 mio. kr. indtil videre.

Kim Sommer Jensen, der er professor i konkursret på Aarhus Universitet er ikke overrasket over beløbet og peger på, at oprydningen mindst vil tage 10 år endnu.

OW-forsvarer: Lars Møller går fri af højere erstatningskrav

Advokatfirma risikerer erstatningskrav på 1,1 mia kr i OW-sag

OW-kuratorer vil forhøje krav mod tidligere ledelse

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere