ShippingWatch

Rasmussengruppen satser millioner af dollars i olieselskab

De to norske selskaber GC Rieber Shipping og storinvestor i danske Norden Rasmussengruppen er gået sammen om et nyt selskab, der skal lave seismiske undersøgelser af undergrunden for olieindustrien. Selskabet har fire skibe i flåden.

CEO i Rasmussengruppen, Dag Rasmussen | Foto: Rasmussengruppen

Rasmussengruppen og GC Rieber Shipping har dannet et nyt selskab under navnet Shearwater GeoServices, som skal udføre geofysiske undersøgelser for olie- og gasselskaber.

Det nye selskab hedder Shearwater GeoServices og ejes ligeligt af Rasmussengruppen, der er storaktionær i Norden, og GC Rieber Shipping, der til sammen skyder 60 mio. dollars i selskabet.

Det skriver de to norske selskaber i en pressemeddelelse.

"Shearwater har fra begyndelsen et setup med en moderne og omkostningseffektiv flåde, en erfaren organisation og en solid finansiel platform. Understøttet af GC Riebers omfattende industrielle erfaring, tror vi, at Shearwater vil have en unik position i markedet, som også vil indeholde yderligere strategiske muligheder," siger CEO i Rasmussengruppen, Dag Rasmussen i meddelelsen.

I alt kommer selskabet til at operere fire skibe, der er højkapacitetsskibe, og som i forvejen var en del af GC Riebers flåde.

"Over en periode har vi undersøgt mulighederne for at etablere et nyt geofysisk selskab baseret på de fire specialiserede skibe, vi ejer på nuværende tidspunkt. Med Rasmussengruppen har vi fundet en partner, der deler vores syn på de muligheder, som det geofysiske marked tilbyder på nuværende tidspunkt, og lige så vigtigt deler vores vision om at opbygge og udvikle Shearwater til en ledende spiller i industrien," siger Irene Waage Basili, der er CEO i GC Rieber Shipping i pressemeddelelsen.

Kapitalfond er igen storaktionær i Norden  

Storaktionær sælger ud i Norden dagen før halvårsregnskab 

Storaktionær lider under Nordens nedtur 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs