ShippingWatch

Rickmers-brødre dropper tysk kæmpefusion

Rickmers Holding og E.R. Capital Holding aflyser fusionen af deres shipmanagement-selskaber. De to tyske shippingkoncerner er kontrolleret af Bertram og Erck Rickmers, som er femte generation af den traditionsrige shippingfamilie.

Betram Rickmers er bestyrelsesformand i Rickmers Group. Hans bror Erck Rickmers sidder for bordenden i E.R. Capital Holding.

En stort anlagt fusion mellem to af Tysklands største shipmanagement-selskaber er gået i vasken.

I april meddelte Rickmers Holding og E.R. Capital Holding, at de overvejede at lægge deres selskaber Rickmers Maritime Services og E.R. Schiffarht sammen.

Vi er på alle måder klar til at indgå partnerskaber eller gennemføre opkøb"

Jochen Klösges, CEO, E.R. Capital Holding
De to holdningsselskaber er kontrolleret af Bertram Rickmers og Erck Rickmers, der begge er femte generation af den tyske shippingfamilie.

Med sammenlægning ønskede de to brødres selskaber at skabe en ny storspiller med omkring 220 skibe på den konkurrenceprægede marked for shipmanagement.

Nu bliver fusionen imidlertid lagt i graven. Efter at have gennemgået fordelene og ulemperne meddeler de to selskaber fredag, at de ikke vil forfølge muligheden yderligere.

E.R. Capital Holding, som er ejet af Erck Rickmers, har dog stadig mod på at lægge sin shipmanagement-forretning sammen med en anden aktør, oplyser selskabet i en meddelelse.

"Selv om fusionen ikke bliver gennemført, er vi overbeviste om, at det giver strategisk mening at skabe større shipmanagement-selskaber. Vi er på alle måder klar til at indgå partnerskaber eller gennemføre opkøb de kommende tid,"udtaler Jochen Klösges, CEO i E.R. Capital Holding.

Rickmers-dynastien blev stiftet af Clasen Rickmers for mere end 180 år siden. Bertram Rickmers er i dag bestyrelsesformand i Rickmers Group, mens Erck Rickmers sidder for bordenden i E.R. Capital Holding.

Kæmpefusion på vej i tysk shipping

Nu må Rickmers Maritime lægge de første skibe op

Rickmers tager opgør med tysk ejerstruktur

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere