ShippingWatch

Wonsild Dry køber sig ind i dansk tørlastmægler

Tørlastmægleren Wonsild Dry udvider forretningen med købet af det syv år gamle Danova Shipping, som har fokus på laster i handysize, handymax og supramax i Atlanten. Købet skal forøge volumen af porteføljen og gøre den mere robust, skriver Wonsild i en pressemeddelse.

Wonsild Dry overtager med virkning fra første marts Danova Shipping, der er beliggende i Københavnsområdet og handler med tørlast med særligt fokus på atlanterhavsbassinet.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Wonsild Dry har sendt ud torsdag.

Ifølge meddelelsen supplerer de to selskabers porteføljer hinanden så godt, at det vil booste forretningen, både hvad angår volumen og bredde i markedet.

"Vi har i noget tid overvejet vores næste træk efter at være blevet etableret på det europæiske marked og er kommet til den konklusion, at vi ville være i en forbedret position ved at samle kræfterne med en større og mere international gruppe, hvor der er klare synergieffekter at hente," siger Philip Overby, der er adm. direktør i Danova Shipping, i meddelelsen.

Stærkere position på markedet

Også administrerende direktør i Wonsild Dry, Bjarne Wium-Ullerichs, mener handlen vil forstærke selskabets plads i markedet.

"Vi ser den her ekspansion som en ideel mulighed for at bygge videre på vores eksisterende platform og betragter købet som "et perfekt match" fra et forretningsmæssigt og kulturelt synspunkt," siger han og fortsætter:

"Vi er overbeviste om, at dette træk vil lede os i retning af en stærkere markedsposition og udnytte de synergier fra associeringen med Maersk Broker til fordel for vores kunder," siger han.

I december måned offentliggjorde Wonsild Dry, at Maersk Broker købte sig ind i et strategisk partnerskab med virksomheden.

Maersk Broker måtte sidste år opgive et planlagt partnerskab med tørlastmæglerselskabet Lightship Chartering, hvis ejerkreds efterfølgende blev sprængt, men overraskede mange ved i stedet at købe sig ind i Wonsild Dry. Dengang sagde Claes Devantier, der sidder i ledelsen i Maersk-familiens mæglerselskab Maersk Broker K/S:

"De nuværende markedsvilkår taler for en ny tankegang og nye måder at arbejde på i tørlast. Trods det negative tørlastmarked vil vi fortsætte vores ekspansion i segmentet og tilbyde nye markedsmuligheder. Derfor vil vi fortsætte vores dialog med andre potentielle partnere."

Drewry: Halvdelen af ældre Capesizes skal væk

Wonsild Dry: Bekymrende tørlast samler industrien

Maersk Broker køber sig ind i Wonsild Dry

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere