ShippingWatch

Blue Water Shipping får bedre resultat i 2014

Esbjerg-virksomheden Blue Water Shipping venter et højere resultat for i år end de 37 mio. kr. i 2013, oplyser CEO Kim Hedegaard Sørensen. Omsætningen vil stige betydeligt, skriver selskabet.

Foto: Presse

Bundlinjen for det snart forgangne 2014 vil ligge højere for Blue Water Shipping end sidste års resultat, der endte med et overskud på 37 mio. kroner. Det oplyser adm. direktør Kim Hedegaard Sørensen i selskabets nyhedsbrev.

Ifølge den adm. direktør har 2014 været præget af markant vækst, hvilket vil afspejle sig i en betydelig stigning i omsætningen fra 2013 på 4,5 mia. kroner.

"Samtidig med de seneste års markante vækst har vi løbende foretaget investeringer for at styrke og forbedre Blue Water. Det har betydet, at bundlinjen for 2013 var noget mindre end ønsket, men vi vil for 2014 se en forbedret bundlinje, som vil være noget over de 37 mio. DKK i 2013 - og samtidig også højere end budgetteret for året," siger Kim Hedegaard Sørensen i nyhedsbrevet.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Sammenlignet med den høje omsætning, kan et resultat på noget over 37 mio. kroner synes af lidt, og netop den manglende indtjening sammenlignet med omsætningen er et fokus hos Blue Water Shipping. Det fortalte Kim Hedegaard Sørensen i sensommeren til ShippingWatch:

"Vi har indtil nu i året haft en rigtig fin vækst i alle vores forretningsområder. Vækstmæssigt er vi meget tilfredse, så nu handler det om et større fokus på det, jeg vil kalde de indre linjer. Altså i forhold til omsætningen at få indtjeningen pr. krone op. Indtjeningen er ikke på samme niveau som før, fordi vi er pressede på marginerne. Derfor har vi brug for at kigge indad og blive mere effektive. I forhold til sidste år er indtjeningen dog højere," sagde han.

Blue Waters indtjening følger ikke med væksten

Indtjeningsfokus fortsætter

Og det fokus fortsætter, slår han nu fast:

"At fastholde en vækst i indtjeningen er altafgørende, og derfor vil vi i 2015 fortsat have fokus på vores omkostningsniveau. Vi kan se, at det fokus har haft en positiv indflydelse på 2014-resultatet."

I 2014 har alle forretningsområder ifølge koncernen haft en positiv udvikling. Det gælder Wind Logistics og Port Agency, mens divisionen Olie/Energi er blevet løftet af projekter i bl.a. Det Kaspiske Hav, Singapore, Kina, Flippinerne og Brasilien. Også General Cargo - sø- luft- og vejtransport - kommer styrket ud af 2014, skriver Hedegaard Sørensen:

"Den danske del af organisationen, som både vinder markedsandele og leverer en solid indtjening, har afgørende betydning for vores forretning i Norden, hvor vi har oprustet kraftigt. I Norge, Sverige og Finland har vi i 2014 set en pæn tilgang af nye kunder, og den udvikling vil fortsætte ind i 2015, hvor indtjeningen i disse lande vil blive bedre."

Blue Water Shipping: Krim er en udfordring

600 ansøgere til 25 elevstillinger hos Blue Water

Russisk økonomi på vej mod første recession siden 2009

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere