ShippingWatch

Britisk bank skærer en femtedel af shippinglån

Royal Bank of Scotland har skåret 19 pct. af sine shippinglån fra i de seneste 12 måneder. Det skriver Lloyd's List.

Royal Bank of Scotland har i lighed med de andre store shippingbanker valgt at sælge store dele af  sine dårlige shippinglån fra. Hele 19 pct. er det lykkedes for banken at komme af med, skriver Lloyd's List.

I alt er det 1,5 mia. pund, som banken er solgt i løbet af de seneste 12 måneder. Shippingporteføljen er nu på 6,2 mia. pund.

Den britiske bank har især slået sig op på at låne ud til græske redere, men da banken er 81 pct. statsejet, fik den efter finanskrisen påbud om i højere grad at målrette sine lån til britiske virksomheder.

Banken er dog ikke som f.eks. tyske Commerzbank interesseret i helt at være færdig som udlåner til shippingbranchen, skriver Lloyd's List.

De store frasalg fra den britiske bank kommer i tråd med mange andre shippingbanker, der her i regnskabssæsonen har tydeliggjort, at de gør alt, hvad de kan, for at formindske deres udlån til de risikofyldte sider af branchen. Lloyds Banking Group meddelte i går, at de har solgt en stor del fra af deres lån. Det samme gælder for Danske Bank og for tyske Nord/LB.

Lloyds sælger shippinglån for 500 mio USD 

Danske Bank barberer en luns af shipping-lån 

Tysk bank: Shippingmarkedet fortsat meget usikkert 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs