ShippingWatch

Det blå erhvervsliv tager kampen op mod bureaukratiet

Hele det blå erhvervsliv skal inddrages, når Søfartsstyrelsen nu går i gang med at folde projekt "lean ship" ud. Konkrete partnerskaber skal være med til at strømline arbejdet i shippingbranchen.

Først var der "Green Ship of the Future," nu kommer "Lean Ship of the Future." Søfartsstyrelsen har taget fat på arbejdet med at gøre sagsgangene nemmere og nedbringe administrativt bøvl, som er et programpunkterne i regeringens vækstplan for den maritime sektor i Danmark.

Konkret er formålet ifølge vækstplanen, at der fra myndighedernes side skal tages initiativ til at skabe et lean-samarbejde i form af "partnerskab med rederier, udstyrsproducenter, faglige organisationer uddannelses- og forskningsinstitutioner og de offentlige myndigheder, der er i berøring med Det Blå Danmark." De partnerskaber, der bliver etableret, skal bruges til at aktivt at markedsføre "det danske skibsregister og bidrage til arbejdet med at reducere de administrative byrder."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs