ShippingWatch

Medie: Nordea kan blive styrket som shippingbank

Commerzbanks farvel til shippingsektoren kan meget vel styrke Nordeas og norske DNB position inden for sektoren, skriver Bloombergs.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Bloomberg News skriver, at Nordea og DNB vil nyde godt af at Commerzbank forlader shippinglånemarkedet. Analytiker Nick Anderson fra finanshuset Berendberg udtaler, at de måske ikke vil gå efter en større markedsandel, men mindre kapacitet i shippinglånemarkedet betyder, at forholdene vil blive bedre for udlånerne, og at bankerne dermed kan tage en bedre pris på nye skibslån.

Bloomberg News skriver endvidere, at DNB er verdens næststørste udlåner til shipping, og at Nordea er den fjerde største. Commerzbank meddelte tirsdag aften, at banken over en årrække vil afvikle sine shippinglåneaktiviteter i kølvandet af gældskrisen, og manglende udsigter til at krisen kan blive afsluttet, hvilket Aktiefokus beskrev onsdag over middag.

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs