ShippingWatch

Offshore er den store vækstmaskine for Viking

Høj aktivitet og skærpede sikkerhedskrav i offshoreindustrien er den store vækstmaskine i nyt regnskab fra Viking.

Foto: Carsten Ingemann

For ottende år i træk har Viking Life-Saving Equipment A/S vækst i økonomien. Den danske virksomhed, der er en af verdens førende producenter af sikkerhedsløsninger til marine- og offshoreindustrien, opnåede i et presset marked tocifrede vækstrater i regnskabsåret 2011. Det skriver dagbladet Børsen.

Viking havde sidste år en omsætning på knap 1,5 mia. kroner svarende til en vækst på 14 procent. Resultatet af den primære drift blev knap 121 mio. kroner. En stigning på 23 procent i forhold til 2010.

Det er offshore, der trækker væksten i Viking. Adm. direktør Henrik Uhd Christensen, Viking, siger til avisen, at der ganske enkelt er forrygende gang i bygninger til offshore-industrien, og at skærpede krav til sikkerheden generelt betyder, at den enkelte kunde efterspørger større løsningspakker hos Viking, som dermed tjener mere på den enkelte kunde.

Også Vikings langsigtede serviceaftaler, de såkaldte Shipowner Agreements, har de seneste år været et stort satsningsområde for virksomheden, og de tegner sig også for en betydelig del af væksten i Vikings serviceindtægter, oplyser Henrik Uhd Christensen til Børsen.

Viking har sin hovedproduktion af udstyr i Thailand.

Mere fra ShippingWatch

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs