ShippingWatch

Ny politisk ballade om Color Lines udflagning

Erhvervsordfører i det norske regeringsparti Fremskrittspartiet angriber et kommende forslag, der vil tillade Color Line at udflage.

Foto: PR-illustration

Erhvervsordfører i det norske Fremskrittspartiet, der er en del af Norges regering, er stærkt kritiske over for planerne om at lade færgerederiet Color Line udflage sine to færger mellem Oslo og Kiel til Norges internationale skibsregister.

Tirsdag aften gik han til frontalangreb på sin egen regerings forslag, der ifølge de norske fagforeninger sætter 700 norske arbejdspladser på spil, fordi rederiet med udflagningen kan erstatte dem med billigere udenlandsk arbejdskraft.

Color Line har i flere år krævet mulighed for udflagning, bl.a. med henvisning til bedre vilkår i Danmarks internationale skibsregister.

"Forudsætningerne har ændret sig totalt," sagde Fremskrittspartiets erhvervsordfører Morten Ørsal Johansen på et seminar tirsdag aften med tillidsfolk i Color Line. Det skriver Dagens Næringsliv.

Han mener, at løbende ændringer i vilkårerne for Color Line betyder, at rederiet i dag går godt økonomisk.

Det norske Arbeiderpartiet, oppositionen, har foreslået at udsætte et kommende lovforslag, indtil forslagets konsekvenser for hele det nordiske færgemarked er kortlagt.

Det støtter Morten Ørsal Johansen, der dog langt fra kunne love de tillidsvalgte, at hans eget parti er enige med ham og vil stemme mod forslaget i den norske regering.

Brian Mikkelsen advarede Norge om plan for Color Line 

Color Line udsætter børsnotering

Color Line tæt på at få omstridt forslag vedtaget 

Color Line-ejer vil sende færger på børsen 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs