ShippingWatch

DSV i top 10 med største afkast til aktionærerne

Logistikkoncernen DSV er blandt de ti bedste danske virksomheder til at skabe afkast til sine aktionærer, viser opgørelse fra Finanswatch. Nordic Ship Holding skraber bunden.

Foto: PR-foto/DSV

Med et samlet afkast til sine aktionærer på 397,9 pct. leverer logistikkoncernen DSV klart transport- og shippingbranchens stærkeste svar blandt de børsnoterede danske virksomheder.

Det viser en opgørelse, Finanswatch har foretaget.

DSV indtager således en 7. plads i top 10 blandt de danske virksomheder, der set over en tiårig periode har leveret det største afkast til sine aktionærer. Til sammenligning har selskaber som Novo Nordisk og Københavns Lufthavne haft et afkast på henholdsvis 778 pct. og 457,6 pct.

DSV-aktien er i 2017 steget med over 50 pct., og aktien er i år klart bedst blandt de store selskaber. Set over de sidste fem år er aktien steget med omkring 250 procent.

Også internationalt ligger DSV i toppen i transport- og logistikbranchen, viste en undersøgelse i november fra Boston Consulting Group.

Over en femårig periode optræder DSV som nummer seks i en top 10 blandt globale selskaber i branchen, der over en femårig periode har skabt mest værdi til sine aktionærer. Listen blev toppet af DFDS.

OW Bunker til bunds

Næsten uden for kategori optræder OW Bunker, der engang var verdens største bunkerkoncern, men brød sammen mindre end et år efter sin børsnotering tilbage i 2013, som det værste danske tilfælde i shipping.

OW Bunker står på Finanswatchs liste noteret med et negativt afkast til sine aktionærer på 107 pct. indtil konkursen og afnoteringen den 7. november 2014.

Hvordan DSV gav nyt liv til amerikansk opkøb 

Mindre dramatisk optræder også det lille og hensygnende Nordic Ship Holding med et negativt afkast over de seneste 10 år på 217,9 pct. blandt de danske virksomheder, der har gjort det dårligst.

Den asiatiske kapitalfond PAG overtog tilbage i begyndelsen af 2014 det dengang nødlidende Nordic Ship Holding med bebudede planer om at benytte tankselskabet som en børsnoteret vækstplatform i shipping.

Planerne er imidlertid aldrig blevet forløst med Nordic Ship Holding, der ejer blot seks produkttankskibe.

DFDS topper global liste over forkælelse til aktionærer 

Succes på børsen kan give DSV-ansatte 2,4 mia kr til deling 

DSV hæver forventninger til hele året igen  

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs