ShippingWatch

Nordisk voldgift er nu endeligt besluttet

Det nordiske voldgiftsinstitut er nu en realitet, efter reglerne er kommet på plads på et møde i denne uge. Voldgiften får hjemme i Norge og skal give London kamp til stregen, når der skal løses maritime tvister.

Foto: Colourbox

Der er nu enighed om at oprette en nordiske voldgift, som skal give London kamp til stregen, når der fremover skal løses tvister mellem maritime selskaber.

Planerne om voldgiftsinstituttet har været kendt i længere tid, men nu er reglerne på plads, skriver Danske Rederier i en meddelelse.

Den nye voldgift får hjemme i Norge og vil blive drevet af en forening, hvor alle de nordiske lande skal deltage. Håbet er, at flere shippingselskaber vil løse deres konflikter i den nordiske voldgift frem for i London, som i dag er centrum for sager af den type.

"Timingen for den nordiske voldgift er god, da det er usikkert, om engelske domme fortsat vil kunne fuldbyrdes på en effektiv måde efter Brexit. Vi vil derfor arbejde for, at muligheden for nordisk voldgift finder vej ind i standardkontrakterne, da processen i nordisk voldgift ikke er nær så tung som i andre lande," udtaler erhvervsjuridisk chef i Danske Rederier, Henriette Ingvardsen.

Det er planen, at det nye voldgiftsinstitut skal åbne til næste år. Herefter vil rederier og leverandører kunne løse deres problemer via voldgiften.

"Et nordisk voldgiftsinstitut vil give danske maritime leverandører mulighed for at vælge Danmark som basis for tvistløsning frem for den maritime voldgift eller domstole i London. Et nyt nordisk voldgiftsinstitut vil forventeligt kunne bidrage til en udbredelse af voldgift, som er væsentlig billigere end at gå igennem domstolene," udtaler adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Nordisk voldgift vil være flyveklar til næste år

Nordisk maritim voldgift kommer i skarp konkurrence

Rederierne ønsker nordisk maritimt voldgiftsinstitut

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere