ShippingWatch

Skibe får FN-forbud mod at komme i havn efter anløb i Nordkorea

Fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea, og FN's sikkerhedsråd har derfor udstedt forbud til alle lande mod at lade skibene anløbe havn. Det er første gang nogensinde, skriver nyhedsbureauet AP.

Foto: David Guttenfelder/POLFOTO/AP/arkiv

De fire skibe Petrel 8, Hao Fan 6, Tong San 2 og Jie Shun får meget svært ved at finde en venligtsindet havn at anløbe.

FN udstedte mandag et forbud for alle lande mod at tage imod skibene, fordi de fire skibe har overtrådt de internationale sanktioner mod Nordkorea og er sejlet til landet med forbudte laster.

Det skriver nyhedsbureaet AP på baggrund af en høring i FN's sikkerhedsråd om sagen mandag.

Det er "første gang nogensinde i FN's historie", at sikkerhedsrådet har nedlagt totalforbud af den slags mod at lade skibe komme i havn på grund af sanktionerne mod Nordkorea.

Sikkerhedsrådet i FN indførte sanktioner mod Nordkorea d. 11. september i år, efter landet gennemførte sin sjette og hidtil mest omfattende test af atomsprægninger.

Kina følger FN og begrænser olieeksport til Nordkorea

USA indfører nye shipping-sanktioner mod Nordkorea

Nordkoreanske tankskibe henter olie i Rusland

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere