ShippingWatch

Nordkoreanske tankskibe henter olie i Rusland

Mindst otte skibe fra sanktionsramte Nordkorea har i år lastet olie i Rusland med Kina og Sydkorea som angivede destinationer. Senere blev kursen ændret, skriver Reuters. 

Foto: /ritzau/AP/Wong Maye-E

Mindst otte nordkoreanske tankskibe lastet med dieselolie er i år afsejlet fra Rusland med kurs mod Nordkorea, selv om skibene officielt har angivet en anden destination. En praksis, der ifølge amerikanske diplomater er med til at underminere sanktionerne mod Nordkorea.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til egen data om skibenes bevægelser, men der er ingen dokumentation for, at skibene har foretaget ulovligheder, fordi det ikke er ulovligt at ændre destination undervejs, ligesom det ikke kan dokumenteres, at skibene har afleveret olien i Nordkorea.

Amerikanske diplomater understreger imidlertid, at netop ændringer af destinationen undervejs er selve kendetegnet på den praksis, styret i Nordkorea anvender for at omgå sanktionerne, som landet er underlagt på grund af sit atomprogram.

Ændring af destination og en kompleks kæde af forskellige firmanavne, hvoraf mange er offshore, er med til komplicere kontrollen med, hvor meget olie Nordkorea får leveret.

De otte nordkoreanske skibe sejlede alle ud fra de fjernøstlige russiske havne Vladivostok og Nakhodka med Kina og Sydkorea som officielle destinationer, skriver Reuters.

Skibsregistre jagter falske skibe fra Nordkorea 

FN-rapport: Nordkoreanske skibe bryder sanktioner

Agent dømt for massiv våbensmugling til Nordkorea 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs