ShippingWatch

To nye rederier meldt til politiet for svovlsnyd

Yderligere to rederier er blevet meldt til politiet for at overtræde svovlkravene i dansk farvand. I alt 19 rederier er nu anmeldt, hvoraf 17 indtil videre har fået en bøde. Danske Rederier er tilfreds med myndighedernes indsats.

En sniffer på Storebæltsbroen har i to år holdt øje med, om skibe overholder svovlkravene. Foto: Simon Fals/Polfoto/Arkiv

To nye rederier er blevet meldt til politiet for at have sejlet med for svovlholdigt brændstof i dansk farvand.

Det er Miljøstyrelsen, som har anmeldt de to skibsejere, skriver Danske Rederier i en meddelelse. Styrelsen har nu meldt i alt 19 rederier til politiet siden 2015, hvor ny teknologi blev indført for at fange svovlsynderne. 17 har indtil videre fået udstedt en bøde.

De nye anmeldelser kommer efter, at ShippingWatch i sidste uge kunne løfte sløret for navnene på tre af de rederier, som har fået bøde for at overtræde reglerne for, hvor meget svovl deres brændstof må indeholde.

Der er tale om færøske Smyrill Line, Singapore-baserede Swire Pacific Offshore og hollandske MF Group. De er alle blevet fanget efter en havnestatskontrol i Hirsthals Havn. Den største bøde tilfaldt Smyrill Line, som skal betale 375.000 kr.

Danske Rederier glæder sig over, at svovlsynderne nu bliver straffet, når de forsøger at spare penge ved at omgå reglerne.

"De rederier, der overholder loven, bliver ramt på konkurrenceevnen, hvis der kan snydes med brændstoffet. Der er mange penge på spil, da der kan spares millioner ved at købe det billigere og forurenende brændstof," udtaler underdirektør Maria Bruun Skipper i meddelelsen.

"Vi er derfor glade for, at der er en konsekvent indsats over for skibe, som bryder reglerne. De gode erfaringer med håndhævelse af reglerne fra Danmark skal vi bruge internationalt, når reglerne træder i kraft globalt," siger hun.

Her er de første navne på svovlsynderne

"Kunderne skal kunne se, om rederiet snyder"

Forskere mener, røg fra skibe skaber voldsomme lyn

Ny rapport: Svovlkrav vil langt fra omvælte shipping

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere