ShippingWatch

PFA lægger 100 mio dollars i Maersks Afrika-fond

Pensionskassen PFA føjer nu 100 mio. dollars til A.P. Møller Holdings Afrika Infrastrukturfond, der blev oprettet i august. Fonden har nu i alt et budget på 650 mio. dollars.

PFA Pension går nu med i fonden Afrika Infrastrukturfond, som A.P. Møller Holdings investeringsselskab A.P. Møller Capital tog initiativ til i august.

Pensionskassen vil lægge 100 mio. dollars i fonden, som dermed når op på i alt at have et budget på 650 mio. dollars. Investorerne er foruden A.P. Møller Capital pensionskasserne PKA, PensionDanmark og Lægernes Pension.

"Vi har haft en tæt og god dialog med A.P. Møller Capital og de andre partnere omkring etablering af fonden. Derfor er vi glade for nu at kunne indgå i dette stærke partnerskab, som har fokus på de store investeringsbehov og det enorme udviklingspotentiale, der er i Afrika," siger Henrik Nøhr Poulsen, der er investeringsdirektør med ansvar for aktier og alternative investeringer i PFA i en meddelelse og tilføjer:

"Investeringen passer rigtig godt ind i vores strategiske fokus på alternative investeringer og særligt infrastruktur, som kan bidrage til at give vores kunder gode og stabile langsigtede afkast."

I alt går fonden, der som navnet antyder har til formål at investere i afrikansk infrastruktur, efter at rejse i alt 1 mia. dollars svarende til 6,21 mia. danske kroner til investeringer. Fonden er åben for nye investorer indtil august 2018.

"Siden vi offentliggjorde fonden den 9. august har der været stor interesse fra både potentielle investorer og projektpartnere. Vi er glade for og stolte over at kunne byde velkommen til endnu en anker-investor, der vil være med til at understøtte en bæredygtig udvikling og forbedre levestandarden på tværs af kontinentet," siger Kim Fejfer, der er CEO og Managing Partner i A.P. Møller Capital i meddelelsen.

Avis: Maersk-fond ikke bange for Kinas magt i Afrika

APM Holding bag ny Afrika-fond på 550 mio dollars

Fejfer tilbage i ny nøglerolle for Maersk-investeringer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere