ShippingWatch

Avis: Maersk-fond ikke bange for Kinas magt i Afrika

Den nye kapitalfond etableret af A.P. Møller Holding er ikke nervøse for den omfattende kinesiske konkurrence, de får, når de begynder at investere i Afrika. "Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kineserne," lyder det til Børsen.

A.P. Møller Holdings nyetablerede fond A.P. Møller Capital, der sammen med tre pensionskasser skal investere 550 mio. dollars i infrastrukturprojekter i Afrika, kommer ind i et spil om afrikanske aktiver, hvor især kineserne i de seneste år har stået stærkt.

Den konkurrence skal fonden imidlertid ikke være nervøse for, lyder det fra David Skov, der er regional manager for Afrika, Mellemøsten og Indien i APM Terminals.

Han siger til Børsen:

"Vi har gode erfaringer med joint-ventures og samarbejde med kinesierne. I havne-sammenhæng er det slet ikke noget nyt."

A.P. Møller Capital etablerede fonden i begyndelsen af august i år. I udgangspunktet har fonden med navnet Afrika Infrastruktur Fond et budget på i alt 550 mio. dollars i samarbejde med de tre pensionskasser PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension.

Tidshorisonten er på ti år, og målet er at få et samlet kapitaltilsagn på 1 mia. dollars og at lave 10-15 investeringer.

Fejfer tilbage i ny nøglerolle for Maersk-investeringer

APM Holding bag ny Afrika-fond på 550 mio dollars

Mærsk-familien skyder millioner i ny investeringsfond

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere