ShippingWatch

Destinationstvist skal løses ved at udvide DIS

Sagen om Skats fortolkning af det såkaldte destinationskrav ser ud til at blive løst inden længe, skriver Danske Rederier. Regeringen har afsat 60 mio. kr. til en løsning, sagde skatteminister Karsten Lauritzen forleden.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Regeringen har afsat 60 mio. kr. til at løse sagen om det såkaldte destinationskrav, der i flere år har skabt mislyd blandt danske rederier og Skat, som ifølge erhvervet fortolkede reglerne forkert.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lovede i begyndelsen af året en løsning på sagen, og den annoncerede han mandag eftermiddag, skriver Danske Rederier.

Hvis et rederi skal have fordel af den særlige skattelovgivning DIS-ordningen, skal man ifølge ordlyden sejle mellem "destinationer". I flere år har Skat tolket destinationerne til at være havne og faste anlæg og ikke andre skibe. Det har især skabt bekymring hos rederier i Nordjylland, der sejler med mandskab og forsyninger til forbipasserende skibe. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil nu udvide DIS-ordningen med sådanne sejladser, sagde han ifølge organisationen til TV2 Nord.

"Hvis vi skal sikre os, at Nordjylland, bl.a. aktiviteterne i Skagen havn, er konkurrencedygtige, så skal man være omfattet af DIS-reglerne. Det koster 60 mio. kr., og det har regeringen afsat."

Ingen særkrav i andre lande

Rederiet Saga Shipping var en af de første, der blev ramt af destinationskravet. Rederiet sejler med forsyninger til skibe, der kommer forbi Danmarks nordligste spids, og COO Peter Møller ser frem til, at der ikke længere vil være tvivl om selskabets skattemæssige stilling.

"Det er glædeligt, at ministeren nu løser sagen. Saga Shipping ligger i skarp, international konkurrence, og tvivlen om destinationskravet har derfor svækket os i forhold til vores udenlandske konkurrenter. Vi ser virkelig frem til at få fjernet en stor klods om benet, så vi kan se fremad mod nye aktiviteter," siger han i meddelelsen.

Jakob K. Clasen, der er underdirektør i Danske Rederier, kalder arbejdet med destinationskravet for et "langt, sejt træk" og håber, at et bredt flertal i Folketinget vil bakke op om forslaget.

"Vi kender ikke til lignende særkrav i andre EU-lande, så der skal lyde ros til Karsten Lauritzen for at lytte til branchen og bringe reglerne i overensstemmelse med tidligere praksis og reglerne i vores nabolande," siger han.

Skatteminister lover afklaring på destinationskrav

Regeringen vil lempe destinationskrav i tonnageskat

Rederiforeningen: Skat fejlfortolker regler om statsstøtte

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere