ShippingWatch

Skatteminister lover afklaring på destinationskrav

Der kommer snart afklaring på Skats fortolkning af det såkaldte destinationskrav. Det lovede skatteminister Karsten Lauritzen (V) ifølge Danmarks Rederiforening i et interview fredag.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lover, at der snart kommer afklaring på spørgsmålet om destinationskrav.

Siden 2013-2014 har der været tvivl om Skats fortolkning af det såkaldte destinationskrav.

Kort fortalt ønsker Danmarks Rederiforening, at nettolønsordningen også gælder ansatte på skibe, som sejler forsyninger eller lignende ud til andre skibe, som passerer den danske kyst.

Men i Skats nuværende fortolkning skal et skib sejle til en anden destination for at være omfattet af ordningen, og det lægger sten i vejen for udvidelsen, da Skat ikke betragter et andet skib som en destination.

Nu er der imidlertid afklaring på vej, skriver Danmarks Rederiforening. Ifølge foreningen lovede skatteminister Karsten Lauritzen fredag, at der vil komme en hurtig afklaring i sagen.

Det skete i et interview med DR P4 Nordjylland, hvor han sagde, at spørgsmålet vil blive løst inden for få uger.

Danmarks Rederiforening er tilfreds med, at der nu kommer klarhed om spørgsmålet.

"I vores nabolande er der ingen problemer med at sejle ud til andre skibe inden for deres tilsvarende sømandsordninger, så vi har hele tiden været uforstående over for, at Skat har sået tvivl om den her aktivitet. Derfor ser vi frem til en forhåbentlig positiv afslutning af sagen meget snart," udtaler underdirektør Jacob K. Clasen i en meddelelse.

Regeringen vil lempe destinationskrav i tonnageskat

EU frygter misbrug af tonnageskat i flere lande

Minister presser EU for skattelempelser i Nordsøen

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere