ShippingWatch

Flere skibe er kommet under dansk flag siden 2016

Der er færre danske søfolk til at håndtere dem og andre af verdens skib, men i løbet af det sidste år steg antallet af skibe under dansk flag med 21 styk.

Foto: Århus Havn

Lidt flere skibe, men færre medarbejdere. Så kort kan den nuværende situation i den danske handelsflåde opgøres.

Handelsflåden består nu af 683 skibe, hvilket er 21 flere end i foråret 2016, mens antallet af beskæftigede i rederierne faldt med godt tusind personer til lige over 23.000. Det viser nye tal, som Danmarks Rederiforening har offentliggjort onsdag.

"Det er aldrig godt nyt, når beskæftigelsen til søs falder, men det var desværre forventet på grund af et vanskeligt år for den globale shippingindustri. Vi har dog set en forbedring af rederiernes eksporttal i de seneste to kvartaler, og vi håber, at det vil afspejle sig positivt," siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening, i en pressemeddelelse.

Blandt medarbejderne på land er antallet stabilt, mens det er på søen, at faldet er sket.

Særligt udenlandske ansatte på danske skibe er faldet, men der er også færre danskere på den danske handelsflåde. I morgen, torsdag d. 18. maj, afholder Danmarks Rederiforeningen deres årsdag, hvor de offentliggør flere informationer om den danske handelsflåde.

Flere filippinske sømænd end danske på DIS-skibe

EU kan kræve ændring af dansk tonnageskat

Værdien af dansk handelsflåde vokser mest globalt

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere