ShippingWatch

Shippingindustrien hyrer mest chefer fra egne rækker

En undersøgelse viser, at virksomheder inden for transportsektoren så som Maersk, Hapag-Lloyd, Kuehne+Nahel og Wrist i stigende omfang hyrer ledere, der i forvejen er i sektoren. Bag undersøgelsen står konsulentfirmaet Russell Reynolds.

Virksomheder indenfor transportsektoren - herunder flere af de store containerrederier - vil helst have ledere, der i forvejen kommer fra industrien, viser en undersøgelse, som konsulentfirmaet Russell Reynolds står bag.

Innovation udgør inden for løsninger og forretningsprocedurer en vigtig livline, men det vil ikke lykkes uden forskellighed i kulturen og inklusion

Russell Reynolds
Det er ikke første gang, at Russell Reynolds er kommet frem til, at det kniber for selskaber som Maersk, CMA CGM, og Hapag-Lloyd med at få nyt blod ind udefra, når de skal besætte lederstillinger.

Men den seneste undersøgelse viser, at de i alt 30 førende logistik- og transportselskaber, der deltager i undersøgelsen, ansætter færre og færre ledere fra andre brancher.

Undersøgelsen har sammenholdt antallet af ledere, der var udnævnt inden 2014 med de ledere, der er udnævnt i 2014 eller senere. Her viser tallene, at 23 pct. af de ledere, der var tiltrådt op til 2014, kom fra andre dele af erhvervslivet, mens tallet fra 2014 og fremefter var faldet til 17 pct.

"Meget bekymrende"

I undersøgelsen forklarer konsulentbureauet med, at der i hårde tider i branchen kan være en tendens til at kigge indad og finde folk fra egne rækker. Men samtidig kaldes det "meget bekymrende," at der rekrutteres så få fra andre brancher:

"Når man ser på "kapløbet mod bunden" i indtjeningsmarginer, så udgør innovation inden for løsninger og forretningsprocedurer en vigtig livline, men det vil ikke lykkes uden forskellighed i kulturen og inklusion, der indebærer forandringer samt nye og anderledes synspunkter," hedder det i undersøgelsen.

Associate Thomas Barlebo fra Russell Reynolds siger endvidere om undersøgelsen:

"Det kunne godt se ud, som om man var mere modig tidligere og i højere grad rekrutterede eksternt. Men generelt har transport- og logistikindustrien ligget i den lave ende sammenlignet med andre. Vi mærker det også i vores kontakt med folk udefra, at de siger, det kan være svært at blive accepteret i industrien, som har en historik for at hyre sine egne."

Den nye Maersk-bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe har en baggrund fra it-industrien.

Forskellighed er godt

Kigger man på den daglige ledelse, er det i høj grad personer, der er vokset op i systemet

Thomas Barlebo, associate, Russell Reynolds
Barlebo tilføjer, at mange undersøgelser har dokumenteret, at forskellighed i organisationen er godt både for kulturen og for bundlinjen, og at virksomhederne, der hyrer fra egne rækker, derfor går glip af effekterne.

Et nyt eksempel, der dokumenterer den modsatte tendens - nemlig at transport- og logistikvirksomhederne også kigger andre steder hen, når de skal hyre ledende medarbejdere - er udnævnelsen af Jim Hagemann Snabe som ny bestyrelsesformand i A.P. Møller Maersk, der har en baggrund fra it-industrien fra store koncerner som IMB og SAP.

"Men kigger man på den daglige ledelse, er det i høj grad personer, der er vokset op i systemet," siger Thomas Barlebo.

I alt 257 personer fra ledende stillinger har deltaget i undersøgelsen.

Alphaliner: Maersk Line og MSC i massiv oprustning

Søren Skou ansætter ny stab til CEO-kontor

Kongsberg: Her er de fire største trends for digital shipping

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere