ShippingWatch

Søren Skou ansætter ny stab til CEO-kontor

Maersks topchef, Søren Skou, der ligeledes er CEO for langt det største forretningsområde, Maersk Line, opretter sin egen stabsfunktion i et såkaldt CEO Office. Den nye leder kommer fra konsulentvirksomheden McKinsey.

Det bliver Katharina Poehlmann, som i dag er Associate Principal hos det verdensomspændende konsulentbureau McKinsey, der skal stå i spidsen for en ny central enhed, som Maersk er i færd med at oprette.

Maersk bekræfter over for ShippingWatch, at "det er besluttet et etablere et CEO Office, som skal assistere gruppens CEO med at udforme den strategiske dagsorden og transformation over de kommende år og stå i spidsen for specielle CEO initiativer."

Katharina Poehlmann er uddannet i München og har udover sine godt fire år hos McKinsey også en baggrund fra Boston Consulting Group. Hun kommer til at referere direkte til Søren Skou.

Det nye kontor vil få en håndfuld medarbejdere og skal assistere Søren Skou både i hans rolle som øverste chef for gruppen og som topchef for linjerederiet Maersk Line, som udgør omkring tre fjerdedele af Maersks samlede forretning.

Lige nu søger Maersk således "senior executive advisors" til kontoret i København, som ifølge jobopslaget blandt andet bliver ansvarlige for at skabe Maersks fremtid.

Maersk og Oetker underskriver aftale om Hamburg Süd

Alphaliner: Maersk Line og MSC i massiv oprustning

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere