ShippingWatch

49 arbejdere er døde i Alang på fem år

Siden 2011 har 49 mennesker mistet livet i arbejdsulykker på værfterne i Alang, hvor mange handelsskibe hvert år bliver ophugget. Forholdene er dog blevet bedre de sidste år, påpeger ECSA i en ny rapport om ophugningsværfterne i Indien.

Billedet er fra et unavngivent værft i Alang i 2006. Ifølge ECSA er forholdene forbedret flere steder siden da. | Foto: Ajit Solanki/AP/Polfoto/Arkiv

Omkring klokken seks om aftenen 5. august sidste år var værftsarbejderen Bishweshwar Budhan Mahato om bord på M.V. Atlantic, da det blev besluttet at stoppe ophugningen af skibet.

Tidevandet var begyndt at rulle ind, og derfor var det farligt for arbejderne at opholde sig på fartøjet, der var ved at blive skrottet i tidevandszonen på stranden i indiske Alang.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs