ShippingWatch

Stor frihandelsaftale underskrevet

En af de største multinationale handelsaftaler, TPP, er nu blevet underskrevet. Nu venter en årelang proces med ratifikation i blandt andet USA og Japan, skriver Reuters.

Frihandelsaftalen TPP, The Trans-Pacific Partnership, er nu rykket et godt skridt nærmere at træde i kræft, efter at den 16.000 sider lange aftale blev underskrevet af de 12 medlemsnationer i New Zealand i går den 4. februar.

Reuters skriver, at aftalen nu skal ratificeres. Det vil foregå i løbet af en to-årig periode, hvor mindst seks af de 12 nationer, som tegner sig for 85 procent af det sammenlagte bruttonationalprodukt, skal have aftalen godkendt derhjemme.

Dermed kan modstand mod aftalen, blandt andet i kongressen i USA hvor Obama møder modstand fra demokrater såvel som republikanere, stadig komme til at forhale processen. Også i Japan og Canada kan ratificering blive vanskelig.

"Underskrivelse er ikke det samme som ratificering," siger den canadiske handelsminister Chrystia Freeland ifølge Reuters.

De tolv lande, der nu har underskrevet aftalen, er Australien, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore, USA og Vietnam.

Frihandelsaftale risikerer at give Europa baghjul

Største frihandelsaftale nogensinde er landet

Frihandelsaftale med Sydamerika er strandet

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere