ShippingWatch

EU sænker forventninger til vækst

EU-Kommissionen sænker nu sine forventninger til de europæiske vækst og inflation.

London Gateway
Foto: London Gateway

Den økonomiske vækst og inflationen i eurozonen og EU bliver ikke nær så høj som tidligere antaget af EU-Kommissionen.

Det fremgår af en ny prognose fra Kommissionen, hvor forventningerne til begge dele sænkes.

EU-Kommissionen venter nu en vækst i bruttonationalproduktet (BNP) i eurozonen på 1,7 pct. i 2016 mod tidligere ventet 1,8 pct., mens forventningen til 2017's vækst fastholdes på 1,9 pct.

For hele EU sænkes vækstforventningen til 1,9 pct. i 2016 fra tidligere ventet 2,0 pct., mens forventningen til 2017 sænkes til 2,0 pct. fra tidligere 2,1 pct.

Inflationsforventningerne for eurozonen i 2016 og 2017 sænkes desuden til henholdsvis 0,5 pct. og 1,5 pct. fra tidligere 1,0 pct. og 1,6 pct.

For hele EU sænker Kommissionen inflationsforventningerne til 0,5 pct. for 2016 mod tidligere ventet 1,1 pct., mens forventningen til 2017 fastholdes på 1,6 pct.

For Danmark venter EU-Kommissionen nu en vækst i BNP på 1,7 pct. i 2016 mod den tidligere prognose om 2,0 pct. For 2017 løftes vækstforventningen omvendt til 1,9 pct. fra tidligere 1,8 pct.

Inflationen herhjemme forventes at lande på 0,9 pct. i 2016 mod en tidligere prognose om prisstigninger på 1,5 pct., mens gættet for 2017 nu lyder på 1,7 pct. mod tidligere 1,9 pct.

Den nedjusterede vækstprognose er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er et økonomisk opsving på vej herhjemme, vurderer Las Olsen, der er cheføkonom hos Danske Bank.

"Det er ikke mærkeligt, at prognosen er nedjusteret. Med de tal, der er blevet offentliggjort siden sidste prognose, var det næsten en matematisk nødvendighed. Men prognosen indebærer fortsat et opsving med en solid fremgang i beskæftigelsen i de kommende år," skriver han i en kommentar til prognosen.

Topøkonomer: Global vækst på afgrundens rand

Verdensbanken: Lav oliepris resten af 2016

IMFs nye vækstskøn er dårligt nyt for shipping

Kinas vækst er den laveste i 25 år

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere