ShippingWatch

Medie: Somaliske pirater kan blusse op igen

Amerikansk sikkerhedsfirma advarer ifølge Bloomberg om voksende risiko for angreb og kapringer af skibe ud for Afrikas Horn i 2016.

Efter flere år uden kapringer og angreb på handelsskibe ud for Somalia og Afrikas Horn kan de kriminelle aktiviteter blusse op igen i 2016, advarer det amerikanske sikkerheds- og rådgivningsfirma IHS ifølge Bloomberg.

Årsagen er ny politisk uro i regionen, hvor der er tegn på, at de grupper, der med støtte fra regionale politikere fik mulighed for at kapre skibe i årene fra 2005 til 2012 og samtidig havde ro til at forhandle om løsesum, er ved at genopstå i Somalias såkaldte Galmudug-region.

"Det betyder, at somaliske pirater, der fortsat har de tekniske og økonomiske muligheder for at kapre skibe på åbent hav, kan genopstå inden for kort tid, hvis de sikres områder, hvor de har kontrol over kaprede skibe, mens de forhandler," vurderer IHS.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Over halvdelen af handelsskibene, der i dag sejler igennem området, vurderes ikke længere at have vagtfirmaer ombord, efter at angreb og kapringer stort set er ophørt og derfor ikke længere menes at udgøre en væsentlig risiko.

Er piraterne ved Somalia endegyldig stækket?

Højrisiko-zonen ud for Somalia er gjort mindre

IMB: Indsats mod pirater i Sydøstasien virker

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere