ShippingWatch

Medie: Somaliske pirater kan blusse op igen

Amerikansk sikkerhedsfirma advarer ifølge Bloomberg om voksende risiko for angreb og kapringer af skibe ud for Afrikas Horn i 2016.

Efter flere år uden kapringer og angreb på handelsskibe ud for Somalia og Afrikas Horn kan de kriminelle aktiviteter blusse op igen i 2016, advarer det amerikanske sikkerheds- og rådgivningsfirma IHS ifølge Bloomberg.

Årsagen er ny politisk uro i regionen, hvor der er tegn på, at de grupper, der med støtte fra regionale politikere fik mulighed for at kapre skibe i årene fra 2005 til 2012 og samtidig havde ro til at forhandle om løsesum, er ved at genopstå i Somalias såkaldte Galmudug-region.

"Det betyder, at somaliske pirater, der fortsat har de tekniske og økonomiske muligheder for at kapre skibe på åbent hav, kan genopstå inden for kort tid, hvis de sikres områder, hvor de har kontrol over kaprede skibe, mens de forhandler," vurderer IHS.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Over halvdelen af handelsskibene, der i dag sejler igennem området, vurderes ikke længere at have vagtfirmaer ombord, efter at angreb og kapringer stort set er ophørt og derfor ikke længere menes at udgøre en væsentlig risiko.

Er piraterne ved Somalia endegyldig stækket?

Højrisiko-zonen ud for Somalia er gjort mindre

IMB: Indsats mod pirater i Sydøstasien virker

 

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere