IMB: Indsats mod pirater i Sydøstasien virker

Det Internationale Maritime Bureau mener, indsatsen mod pirateri i Malaysia og Indonesien virker, efter at bureauets nylige rapport viser et fald i antallet af anmeldte piratangreb i regionen.

Med bare to anmeldte kapringer i årets tredje kvartal lader et nedslag på pirateri i Sydøstasien til at bære frugt. Sådan lyder det fra det Internationale Maritime Bureau (IMB), efter at bureauets Piracy Reporting Center har offentliggjort sin rapport for de første ni måneder af 2015.

"De robuste handlinger udført særligt af myndighederne i Indonesien og Malaysia - inklusiv arrestation af en af de påståede bagmænd - er netop den form for afskrækkende handling, der kræves," siger IMB's direktør Pottengal Mukundan.

To kapringer blev anmeldt i regionen i årets tredje kvartal. Den ene af en mindre produkttanker i Malacca-strædet, den anden af et fiskerifartøj 40 mil vest for Pulau Langkawi. Derudover har IMB registreret 45 tilfælde globalt mellem juli og september.

I løbet af årets første ni måneder er der indtil videre rapporteret om 154 fartøjer, der er blevet bordet, 21 forsøg på samme og 15 kapringer. I alt er 226 besætningsmedlemmer blevet taget til gidsler, 14 er blevet overfaldet, 13 er blevet skadet, ti er blevet kidnappet og en er blevet dræbt.

IMB tror dog, at de reelle tal er markant højere. Det skyldes blandt andet, at der kun er rapporteret ét nyt tilfælde af angreb i Guinea-golfen i løbet af det seneste kvartal.

I det tidligere så piratplagede farvand ud for Somalia og i Aden-bugten er der slet ikke blevet anmeldt angreb, om end 29 besætningsmedlemmer stadig bliver holdt som gidsler af formodede somaliske pirater. IMB siger, at den trods alt positive udvikling blandt andet reflekterer de kombinerede indsatser fra flådefartøjer i regionen og en stabiliserende regering.

Lande i Sydøstasien vil skærpe kamp mod pirater  

Vestafrika opruster kampen mod pirater 

Singapore-bande ombord på skib fra Maersk Line 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også