ShippingWatch

Maersk vil fastholde flere kvinder med bedre barselsvilkår

Ansatte i Maersk-gruppen vil fra april i år få bedre barselsvilkår globalt på tværs af alle konglomeratets aktiviteter. Det sker for at holde fast på flere kvindelige ansatte efter fødsel eller adoption.

Maersk-gruppen vil fra den 4. april i år indføre forbedrede barselsvilkår for ansatte på tværs af gruppens globale operationer.

Beslutningen kommer, efter at en undersøgelse lavet af revisorselskabet KPMG har vist, at barselsvilkår har en væsentlig indflydelse på fastholdelsen af kvindelige ansatte, skriver Maersk i en meddelelse torsdag.

"Vores nye barselspolitik skal hjælpe os med at holde fast i de talentfulde kvinder, der arbejder i gruppen, samt gøre det muligt for os fremadrettet at tiltrække nyt talent fra en endnu større pool," siger Maersk-gruppens HR-chef Lucien Alziari i meddelelsen.

De nye barselsordninger giver mindst 18 ugers barselsorlov med fuld løn for alle ansatte og vil samtidig forbedre vilkårene for kvinder i mindst 51 ud af de 130 lande, hvor gruppen er aktiv, i forhold til minimumsordningen i det pågældende land.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Efter indførslen vil vores nye barselspolitik styrke vores indsats for at fastholde talentfule kvinder, mens den samtidig vil bidrage til gruppen gennem eksempelvis lavere omkostninger i forbindelse med nyansættelser og produktionstab. Vores ambition er at opnå en global best-practice fastholdelsesrate på 90 procent med tiden," siger Lucian Alziari.

Undersøgelsen viste, at det i 74 lande på tværs af konglomeratet i perioden 2012-2014 lykkedes Maersk at holde fast på mindre end 70 procent af de kvindelige ansatte, der gik på barsel.

Gruppen havde 23.000 kvindelige ansatte per februar 2015, og i gennemsnit er omkring 500 kvinder i Maersk gået på barsel i løbet af de seneste tre år.

Maersk rokerer rundt på HR-chefer

Wista-medlemmer lancerer nordisk afdeling

"Kvinder til søs er en stor misforståelse"

Navigatører: Rederierne kvæler langsomt den blå klynge

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere