ShippingWatch

Mols-Linien bestiller ny kæmpe-katamaran

Fra 2017 skal en nybygget færge på størrelse med de to andre katamaran-færger opgradere kapaciteten på Aarhus-Odden og Ebeltoft-Odden.

Det danske rederi Mols-Linien har bestilt en ny hurtigfærge, som skal fragte biler og passagerer mellem Aarhus og Odden samt mellem Ebeltoft og Odden fra 2017. Den skal erstatte rederiets mindste færge, Max Mols, og øge kapaciteten med yderligere 400.000 biler om året.

Færgen bliver bygget af et australsk værft og herefter lejet af Mols-Linien i en 12-årig periode. Den nybyggede færge får navnet KatExpress 3.

Det oplyste Mols-Linien i en meddelelse til fondsbørsen sent fredag.

"Den nye hurtigfærge kan tage op til 1000 passagerer og 417 personbiler. I lighed med KatExpress 1 og KatExpress 2 kan den nye hurtigfærge også medtage lastbiler, campingvogne, motorcykler og lignende," lyder det i meddelelsen.

Som sine to søsterskibe er færgen af den type, der tager titlen som verdens største katamaranfærge, denne gang dog i en opdateret og mere kundevenlig udgave, skriver Business.dk

Den nye hurtigfærge leveres fra værftet den 31. marts 2017 og forventes i drift i slutningen af maj 2017.

Ifølge rederiet er KatExpress 3 den tredje færge, som Mols-Linien indsætter over en periode på fire år. Ifølge Business.dk har rederiet herefter forøget sin kapacitet på de to ovennævnte ruter med 172 procent siden 2012.

Aftalen er indgået med det australske værft Incat Tasmania Pty. Ltd. med hovedkvarter i Hobart på Tasmanien.

Plus til Mols-Linien efter pæne trafiktal i første halvår 

Kampen om Mols-Linien nærmer sig sidste runde

Rigmand opgiver at købe Mols-Linien

Mols-Linien: Lind Invest køber yderligere op 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs