ShippingWatch

Rickmers Group hæver resultat for første halvår

Tyske Rickmers Group fik fremgang i årets første halvår og hæver forventningerne til hele året. Men markedsforholdene ser fortsat udfordrende ud, påpeger selskabet.

Foto: Rickmers Group

Det store tyske shippingselskab Rickmers Group så en væsentlig fremgang i sine forretninger i første halvår af 2015, og dermed tyder det på, at selskabets omfattende arbejde med at ryste sig fri af den traditionelle tyske tilgang til shipping, giver pote.

I første halvår steg gruppens omsætning med 6,6 procent til 289,6 millioner euro fra 271,7 millioner euro i samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) blev løftet med 35,4 procent til 137,4 millioner euro, fremgår det af en meddelelse fra Rickmers Group, som fremlægger hele halvårsrapporten i næste uge.

"Denne klare stigning i driftsresultatet skyldes en vellykket implementering af et bæredygtigt omkostningsprogram især i forhold til Rickmers-Linie samt gunstige valutaeffekter som følge af stigningen af den amerikanske dollar," skriver selskabet.

Selskabet ændret struktur

Nettoresultatet var dog påvirket af ekstraordinære udgifter og steg til 2,6 millioner euro fra et overskud på en million euro i samme periode sidste år. I vinter nåede Rickmers Group en omfattende restruktureringsaftale for selskabets gæld, og 1. juni ændrede selskabet struktur fra et fondsejet KG-selskab til et aktieselskab. Og i et interview med ShippingWatch i begyndelsen af juli fortalte CEO Dr. Ignace Van Meenen, at Rickmers Group går fra en transformationsfase til en udvidelsesfase, hvilket også kan aflæses i meddelelsen. I første halvår investerede selskabet i tre energieffektive containerskibe, som skal på langtidscharter til franske CMA CGM, når de leveres i 2016. Og det vil fortsætte, understregede Meenen:

"Udvidelsen vil især blive understøttet af tre ting: flådevækst, særligt i segmentet med store energieffektive containerskibe, en styrket service forretning og opnåelse af en turn-around for Rickmers-Linie-segmentet," sagde han til ShippingWatch.

Fald for Rickmers Maritime fortsætter i 2015

Gruppen arbejder med tre segmenter under forretninger Maritime Assets, Maritime Services og Rickmers-Linie. Det første selskab beskæftiger sig med forvaltning af værdierne i Rickmers Group og selskabets egne samt andres skibe, mens det næste tager sig af ship management, ansættelser og lignende. Rickmers-Linie er selskabets breakbulk-rederi, og derudover ejer Rickmers Group desuden containerrederiet Rickmers Maritime med base i Singapore.

Kun mindre bedring

For resten af året forventer gruppen et fortsat udfordrende markeder, selvom containervoluminer er stigende. Valutakurser bør dog fortsat spille en positiv rolle, når man ser på stigningen af den amerikanske dollar sammenlignet med euroen, lyder forventningen.

"I lyset af den succesfulde turn around for Rickmers-Linie hæver Rickmers Group sin prognose for hele 2015 sammenlignet med forventningerne i rapporten for 2014. Ledelsen forventer en klar stigning i EBITDA, drevet af en mindre stigning i omsætningen og af den bæredygtige omkostningsstruktur. alligevel vil det konsoliderede resultat kun blive lidt højere end i 2014, hvilket skyldes ekstraordinære effekter relateret til ændringen af selskabets struktur."

Rickmers Group: Nu skal vi være større

Ny CEO i Rickmers Maritime klar til opkøb

Rickmers tager opgør med tysk ejerstruktur

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere