ShippingWatch

Forsvarsminister med mulig håndsrækning til industrien

Forsvarsminister Carl Holst (V) åbner en dør på klem for, at reparations- og vedligeholdesesopgaver ikke skal sendes i EU-udbud.

Foto: IMO

Et stort ønske fra industriens side bliver måske imødekommet af den nye regering. Forsvarsminister Carl Holst (V) vil nemlig drøfte millionaftaler om reparation af flådens skibe med forligskredsen bag forsvarsforliget, skriver DR.

"Sagen vil - inden prækvalifikationen endeligt afsluttes og et egentligt udbud iværksættes - blive drøftet igen i forligskredsen efter sommerferien," lyder det fra ministeren i et skriftligt svar til DR Nordjylland.

Over for ShippingWatch har Danske Maritime tidligere givet udtryk for, at lige netop det punkt var et af de vigtigste for en ny regering at få stoppet - set med Danske Maritimes øjne.

"Et stop for overimplementering af EU's udbudsregler, blandt andet skal forsvarets EU-udbud af søværnet reparations og vedligeholdelsesopgave stoppes," har det blandt andet lydt.

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere