DFDS’ tilbud i Den Engelske Kanal blankt afvist

DFDS' forsøg på at overtage dele af det omdiskuterede selskab SCOP SeaFrance, der har drevet færgefart i Den Engelske Kanal i konkurrence med det danske rederi, er slået fejl.

DFDS' tilbud om at overtage dele af det medarbejderejede selskab SCOP Seafrance, der er under under likvidation og som har sejlet i konkurrence med det danske rederi i Den Engelske Kanal, er blevet blankt afvist. Ifølge DFDS uden forudgående dialog. Tilbuddet blev i går tirsdag afvist af administratorerne.

Fransk fagforening varsler nye protester mod DFDS  

"Efter drøftelser med alle interessenter, herunder den franske transportminister, indgav DFDS den 25. juni 2015 et tilbud til administratorerne af SCOP Seafrance om overtagelse af en del af selskabet, herunder 202 medarbejdere. Dette ville have givet DFDS mulighed for at drive et tredje skib mellem Dover og Calais. DFDS har ikke modtaget nogen reaktion på tilbuddet og er overrasket over den tilsyneladende mangel på vilje hos administratorerne af SCOP Seafrance til at indgå i en dialog med DFDS," skriver DFDS i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

DFDS CEO: We did not negotiate under pressure 

DFDS beklager i meddelelsen administratorernes holdning, men står fortsat til rådighed for handelsretten i Boulogne med henblik på at diskutere en overtagelse af dele af SCOP Seafrance for at minimere de sociale virkninger af selskabets mulige konkurs.

Afvisningen af tilbuddet påvirker ikke de eksisterende bareboatcharter-aftaler mellem DFDS og Eurotunnel-koncernen, som træder i kraft den 2. juli 2015, oplyser DFDS.

I disse dage protesterer franske fagforeninger voldsomt mod aftalen. Protester, der har stoppet al færgetrafik ud af Calais og ikke mindst togtrafikken gennem tunnellen mellem Frankrig og England. Det er Eurotunnel, der har lejet færgerne til DFDS. Færger som hidtil har været drevet af SCOP SeaFrance gennem rederiet MyFerryLink.

Efter en langvarig konkurrencesag med DFDS og de britiske konkurrencemyndigheder valgte Eurotunnel tidligere i år at leje og senere sælge færgerne til DFDS, der med overtagelse af dele af SCOP SeaFrance kunne sikre 200 medejere i det franske selskab fortsat beskæftigelse, men som også ville sende mindst ligeså mange franske ansatte ud.

Vrede franske færgefolk fortsætter massive protester mod DFDS 

DFDS ramt af demonstrationer i Den Engelske Kanal

Eurotunnel bekræfter aftale med DFDS 

DFDS byder på fransk ex-rival i Den Engelske Kanal 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også