ShippingWatch

Avis: Thorco hiver ned i Stadil-familiens selskab

Stadil-familiens gruppe af virksomheder samlet under paraplyselskabet Thornico er belastet af Thorco, der ikke klarer sig godt i shippingmarkederne. Planerne om en børsnotering af dele af Thornico og heriblandt Thorco er sat helt på standby, fortæller Christian Stadil til Berlingske Business.

Thorco Shipping, Stadil-familiens specialrederi, er en sten i skoen på familiens virksomhedsgruppe, Thornico.

Sidste år leverede Thornico et resultat 196 millioner kroner før skat, en tilbagegang fra 257 millioner kroner i 2013. Tilbagegangen kan især tilskrives Thorco Shipping, fortæller Christian og Thor Stadil til Berlingske Business.

"Det er Thorscos resultat, der slår igennem og trækker ned. Generelt er det gået godt i virksomheden med rekordresultat flere steder. Undtagen i Thorco. Shipping er lidt af et mareridt i øjeblikket," siger Christian Stadil til avisen.

Alene i 2014 tabte Thorco 100 millioner kroner på driften, og hvor andre rederier nød godt af en lav oliepris sidste år, ramte netop olieprisen Thorco, fordi selskabet arbejdet med transport af udstyr for oliebranchen.

"Vi blev ramt af, at rigtig mange olieprojekter er stillet i bero på grund af den meget lave pris. Det, vi troede, vi skulle sejle med, er udskudt på ubestemt tid. Der er mange projekter, der slet ikke er rentable, når prisen er så lav," siger Thor Stadil til Berlingske Business.

I foråret 2014 meldte Thorco ud, at en børsnotering kunne være på tale om nogle år. De planer er foreløbigt droppet, lyder det nu.

Fusion fulgt af ledelsesændringer

Thorco fusionerede i sommeren 2013 med Clipper Projects og blev med en flåde 90 skibe verdens næststørste multipurposerederi, projektejer og operatør.

Dengang besluttede bestyrelsen at ansætte Henrik Ramskov, der kom til Thorco Shipping 1. juni 2013 efter en lang karriere i A.P. Møller - Mærsk i bl.a. Maersk Logistics som CEO i en periode, i dag Damco, og fire år i Maersk Tankers, med den primære og definerede opgave at integrere Thorco Shipping med Clipper.

Som ShippingWatch løbende har beskrevet, har ledelsessammensætningen i Thorco siden da ændret sig betydeligt. Først forlod Henrik Ramskov ledelsen i foråret 2014 og siden da i vinteren 2015, har Kristian Mørch, daværende CEO og partner i Clipper Group, og Kent Hedegaard, finansdirektør i Thorco, sagt farvel til Thorco.

"Grundlæggende handler det om virksomhedens størrelse og antallet af skibe, om vi skal vokse eller ikke vokse. Min strategi er, at vi skal vokse, mens nogle har ment, at vi burde tage en pause," sagde Thor Stadil, der sammen med sønnen Christian Stadil og Thomas Mikkelsen nu udgør bestyrelsen i Thorco, i forbindelse med Kent Hedegaards fratrædelse i februar i år.

I dag fortæller Thor Stadil til Berlingske Business, at beslutningen om ændringer i ledelsen også har handlet om, at det for erhvervsmanden, der for 12 år siden grundlagde Thorco, har været svært at dele passionen for selskabet med andre.

"Det er svært at give magten fra sig," siger Thor Stadil til avisen.

Clipper forlader Thorcos bestyrelse efter uenighed 

Thorco: Pres på multipurpose i 2015 

Finansdirektør følger Clipper ud af Thorcos ledelse 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs