ShippingWatch

Clipper forlader Thorcos bestyrelse efter uenighed

Kristian Mørch, CEO og partner i Clipper Group, har forladt bestyrelsen i Thorco Shipping på grund af uenighed om strategien for multipurpose-rederiet. Siden fusionen i 2013 har Clipper skilt sig af med hovedparten af sine skibe i Thorco.   

CEO og partner i Clipper Group, Kristian Mørch, har for få dage siden forladt bestyrelsen i det Stadil-kontrollerede Thorco Shipping. Årsagen er uenighed om den fremtidige strategi for rederiet, oplyser Kristian Mørch og Thorcos bestyrelsesformand Thor Stadil til ShippingWatch.

"Jeg har valgt at træde ud af bestyrelsen i Thorco, fordi vi var uenige om den strategiske retning for Thorco. Hvis ikke man er enige over lang tid i bestyrelseslokalet, kan man ligeså godt tage konsekvensen og træde ud, og det har jeg gjort," siger Kristian Mørch, der tilføjer, at Clipper ikke fremover vil være repræsenteret i Thorcos bestyrelse:

"Men det er altså ikke mere dramatisk, end at de skibe, Clipper fortsat har i multipurpose-segmentet, også fremover vil blive drevet af Thorco."

Thorco: Pres på multipurpose i 2015 

Clipper Projects og Thorco Shipping fusionerede i sommeren 2013 i et nyt selskab under navnet Thorco og skabte et rederi, der med en flåde på 90 skibe var verdens andetstørste multipurposerederi, projektejer og operatør.

Er det ikke lidt underligt, at du ikke erstattes, eftersom Clipper fortsat ejer en del skibe i Thorco?

"Joh, det kan du sige, men det vil vi ikke blive mere enige af," siger Kristian Mørch.

Har Clipper planer om at sælge de tilbageværende multipurposeskibe?

"Det er svært at svare klart på. Det afhænger helt af, hvordan markedet, priserne og indtjeningen udvikler sig."

 

Thorco Shipping afskediger sin topchef 

Siden fusionen i 2013 har Clipper da også solgt markant ud af sin daværende flåde i Thorco, som ifølge bestyrelsesformand Thor Stadil talte omkring 40 skibe, ejede som indchartrede, ved starten af samarbejdet. I dag har Clipper blot ti skibe tilbage i Thorco-regi.

Thorco Shipping: Masser af appetit på at vokse 

Thor Stadil siger til ShippingWatch, at Kristian Mørchs exit fra Thorcos bestyrelse er "totalt udramatisk", men han ønsker ikke at uddybe de nærmere omstændigheder bag bruddet.

"Vi administrerer jo fortsat Clippers skibe, og vi er fortsat de bedste venner og har et fint samarbejde. Men det er jo et hårdt marked, vi arbejder i, og vi havde forskellige ideer til, hvordan strategien skulle være for virksomheden. Så i stedet for, at den ene skulle overrule den anden, blev vi enige om, at det var bedre, at Kristian trak sig," siger Thor Stadil.

Bestyrelsen i Thorco udgøres af Thor Stadil, sønnen Christian Stadil og Thorcos adm. direktør Thomas Mikkelsen.

Thorco opererer ifølge sin flådeliste godt 80 skibe i dag.

Clipper Projects fusionerer med Thorco Shipping 

Thorcos CEO: Nu skal den nye organisation samles 

Derfor ændrede Thorco ledelsen 

Thor Stadil: Thorco skal være større 

Derfor gik Thorco og Ramskov hver sin vej

Clippers CEO ind i Odfjells bestyrelse 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs