ShippingWatch

Scandlines høvler en halv mia kr af gælden

Scandlines' salg af Helsingør-Helsingborg inklusive de fem skibe, der betjener ruten, er endelig og gør rederiet i stand til at nedbringe sin gæld med en halv milliard kroner.

Salget af Helsingør-Helsingborg, herunde de fem skibe på ruten, gør Scandlines i stand til at høvle en halv milliard kroner af gælden, oplyser rederiet.

Det resterende provenu, som partnerne ikke vil oplyse beløbet på, skal anvendes til udbetaling af dividende til ejerne af Scandlines. Scandlines vil i fremtiden fokusere på de to færgeruter Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock samt på de to BorderShops i Puttgarden og Rostock.

"Vi har en klar vision for fremtiden om Scandlines som operatør af hyppige og pålidelige transportservices kombineret med høj kapacitet og attraktive oplevelser for kunderne," udtaler Søren Poulsgaard Jensen, CEO for Scandlines, og fortsætter: "Med salget af vores halvdel af ruten Helsingør-Helsingborg kan vi reducere vores gæld og dermed forberede os bedst muligt på konkurrencen fra en fast forbindelse over Femern Bælt om 8-10 år."

Det er First State Investments, der overtager færgeruten og de fem skibe. Overtagelsen er sket per den 1. januar i år.

Helsingør-Helsingborg solgt til investeringsfond

Hamborg bliver tysk hovedsæde for Scandlines

Scandlines: EU-klage og nye færger fylder alt i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere