ShippingWatch

Dyster prognose: Skibsværdier på vej mod nyt dyk

Skibes gennemsnitlige indtjening er i dag på 2002-niveau. Alligevel ligger secondhand-priser i gennemsnit 30-40 procent over niveauet for 12 år siden, skriver Danmarks Skibskredit i dyster shippinganalyse.

Foto: Rederiforeningen

Selv om skibsværdierne er raslet ned under finanskrisen og har tvunget mange redere til at foretage massive nedskrivninger af deres flåder, kan de kommende år vise sig at blive ligeså gyseragtig inden for flere segmenter som bl.a. tørlast og produkttank.

I hvert fald tegner Danmarks Skibskredit i sit seneste Shipping Market Review et særdeles dystert billede af udviklingen i den globale shippingindustri de kommende 2-3 år, hvor kombinationen af alt for mange nybygninger og vedvarende lave fragtrater er en giftig cocktail næsten uden fortilfælde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs