ShippingWatch

EUs LNG-plan udskudt

Den europæiske plan om udrulning af LNG-infrastruktur i 2020 bliver forsinket fem år efter ønske fra EU's medlemslande. Det skriver Sustainable Shipping.

Det bliver ikke i 2020, at EU får en infrastruktur på LNG, men først i 2025. Det skriver Sustainable Shipping på baggrund af en rapport fra EU om emnet beskrevet i en artikel fra ICIS, der er en nyhedsportal om kemiske produkter.

Forsinkelsen på fem skyldes et ønske fra medlemslandene om at have mere tid til at kunne opfylde de krav, som IMO stiller til LNG-bunkering i landenes havne. Med den ekstra tid i baghånden kan medlemslandene nu selv vælge, hvilke havne man skal kunne bunkre LNG fra.

EU-medlemslandene har i rapporten indgået aftale om "at sikre et hensigtsmæssigt antal af brændstofsteder for LNG er på plads i maritime havne d. 31. december 2025."

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

LNG er blevet vigtigere og vigtigere for redere, der sejler til, fra og i Europa, på grund af de nye svovlkrav, som skal overholdes fra 1. januar 2015. Ved at sejle på LNG overholder rederne svovlkravene, men flere af dem har kritiseret, at det har taget lang tid og ikke har været fuldstændig klart, om der ville komme en tilstrækkelig LNG-infrastruktur.

Rotterdam sætter ind på LNG-sikkerhed

Nordiske havne vil gøre fælles front i EU

EU vil undersøge hvor svovlkravene gør ondt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere