ShippingWatch

Maersk-chef skal rådgive FN om bæredygtig transport

Morten Engelstoft, CEO for Maersk Gruppens femte forretningsområde Services & Other Shipping, er blevet udpeget til ny højt profileret gruppe i FN.

Foto: Maersk

Morten Engelstoft, CEO i Maersks forretningsområde Services and Other Shipping, er af FN's generalsekretær Ban Ki-moon blevet udpeget som medlem af en såkaldt High-Level Advisory Group for bæredygtig transport.

Gruppen, der tæller 12 medlemmer og er etableret for en treårig periode, skal komme med anbefalinger om fremme af bæredygtige transportsystemer både globalt, nationalt, lokalt og inden for forskellige sektorer.

Morten Engelstoft udpeger CO2-reduktionen som en af sine topprioriteter.

"Der er et behov for at fremme ensartede globale vilkår for shippingsektorens udledning af CO2, der bør formuleres klart i IMO," siger Morten Engelstoft i en nyhed fra Maersk.

Han understreger samtidig behovet for gennemsigtighed i målinger af CO2-udledningen på tværs af alle transportformer for også at udpege behov for investeringer i infrastruktur.

"Søtransport er i mange tilfælde den mest CO2-effektive transportform, vi kender i dag," siger Morten Engelstoft.

Maersk bekymret over søfartens overholdelse af miljøregler

Grønt partnerskab har søgt om støtte

Miljøchef skifter job i Maersk Line

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere