ShippingWatch

Maersk-chef skal rådgive FN om bæredygtig transport

Morten Engelstoft, CEO for Maersk Gruppens femte forretningsområde Services & Other Shipping, er blevet udpeget til ny højt profileret gruppe i FN.

Morten Engelstoft, CEO i Maersks forretningsområde Services and Other Shipping, er af FN's generalsekretær Ban Ki-moon blevet udpeget som medlem af en såkaldt High-Level Advisory Group for bæredygtig transport.

Gruppen, der tæller 12 medlemmer og er etableret for en treårig periode, skal komme med anbefalinger om fremme af bæredygtige transportsystemer både globalt, nationalt, lokalt og inden for forskellige sektorer.

Morten Engelstoft udpeger CO2-reduktionen som en af sine topprioriteter.

"Der er et behov for at fremme ensartede globale vilkår for shippingsektorens udledning af CO2, der bør formuleres klart i IMO," siger Morten Engelstoft i en nyhed fra Maersk.

Han understreger samtidig behovet for gennemsigtighed i målinger af CO2-udledningen på tværs af alle transportformer for også at udpege behov for investeringer i infrastruktur.

"Søtransport er i mange tilfælde den mest CO2-effektive transportform, vi kender i dag," siger Morten Engelstoft.

Maersk bekymret over søfartens overholdelse af miljøregler

Grønt partnerskab har søgt om støtte

Miljøchef skifter job i Maersk Line

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere