Svensk rederi køber ind af ballastvandsystemer

Floatel tror på, at ballastvandkonventionen træder i kraft inden for 12 måneder. Det har fået rederiet til at købe nyt miljøudstyr.
Wärtsilä Ballast Water Management System | Foto: Wärtsilä
Wärtsilä Ballast Water Management System | Foto: Wärtsilä

Det svenske offshorerederi Floatel er overbevist om, at ballastkonventionen snart træder i kraft. Derfor har rederiet købt et system til rensning af ballastvand fra Wärtsilä til installation på sin nybygning - riggen Aquarius.

"Vi har nydt godt af et langt og succesfuldt samarbejde med Floatel International. Alle fire af de tidligere rigge bestilt af selskabet er blevet udstyret med Wärtsiläs udstyr, selvom denne her er den første til at få et ballastvands system. Denne succes understreger vores evne til at imødegå de særlige krav fra skibenes operationelle profil," siger Joe Thomas, direktør for Ballast Water Management Systems hos Wärtsilä Ship Power.

Regler for ballastvand i nærområder løsnes op 

Konventionen for ballastvand mangler endelig ratificering af medlemslande i IMO. Konventionen skulle have været grundigt diskuteret på det seneste møde i IMO's miljøkomite MEPC, men flere organisationer vurderede, at spørgsmålet om konventionen reelt blev syltet. Derfor er det endnu uvist, hvornår konventionen, der skal hindre udbredelse af invasive arter og miljøproblemer gennem rensning af vandet, bliver en realitet.

Usikkerheden har fået mange redere til at tøve med at investere i rensningssystemerne, og det har ramt leverandørerne. Flere af dem har nemlig satset på et gennembrud i salget af systemerne på et marked, der reelt er mange hundrede millioner USD stort. Det gælder f.eks. danske Desmi Ocean Guard, der i 2013 fik fordoblet sit underskud i forhold til 2012, da der ikke var kommet den forventede interesse for leverandørens ballastvandprojekt.

Tæsk til Desmis ballastvandsprojekt

Wärtsilä er sammen med Alfa Laval de helt store spillere på markedet for systemer til rensning af ballastvand, men flere mindre og også flere danske leverandører er med på udviklingen.

Vestergaard og Uni-Tankers i nyt ballastvandsprojekt  

Organisationer: IMO syltede ballastvand ved møde 

Rederiforeningen sætter fokus på offshore 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også