ShippingWatch

Kapitalfonde skyder 32 mia USD i shippingbranchen

Kapitalfondene har i de seneste to år investeret i alt 32 mia. USD i shipping. Stort problem for rederne, skriver Reuters.

Tørlastskib fra rederiet Starbulk, som kapitalfonden Oaktree Capital investerede i sidste år. | Foto: Star Bulk

De 32 mia. USD, som kapitalfonde i de seneste to år har skudt ind i shippingbranchen, lyder umiddelbart som en god ting for den trængte branche. Men pengene kan blive en klods om benet frem for en redningskrans i de kommende år, skriver Reuters.

De mange penge har ført til en stor ordrebog, der ifølge analytikere ligger på 299 mio. dwt i alt, som vil ramme havet fra maj i år.

"Shipping er ikke en bliv-rig-hurtig brance. I kraft af den af kapital, som kapitalfondene pumper ind i shipping, er de i risiko for at ødelægge de prospekter, som de jager," siger Stolt Nielsen CFO Jan Engelhardtsen til Reuters.

"Fordi investeringshorisonten for kapitalfonde er så kortsigtet, og shipping i sin natur er langsigtet, vil kapitalfondes indtog i shippingbranchen i de fleste tilfælde ikke ende godt," tilføjer han.

Bekymringen for kapitalfonde i branchen er stor blandt mange aktører. En af dem er tyske Frachtcontor Junge, hvis frygt ShippingWatch i dag beskriver.

Mægler: Shipping oversvømmet af fremmed kapital 

Wilbur Ross' gasrederi går frem  

Tyske redere: Krisen tvinger os til åbenhed 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs