ShippingWatch

Stolt-selskab rejser 100 mio. USD til gasskibe

Selskabet Avance Gas, der inden for kort tid vil være verdens næststørste ejer af VLGC-skibe, har skaffet yderligere 100 mio. USD på OTC-børsen i Oslo.

Foto: Petredec

Avance Gas Holding, et selskab ejet af Stolt-Nielsen Gas og Sungas Holdings Ltd., har rejst yderligere 100 mio. USD på OTC-børsen i Oslo i forbindelse med oprettelse af et VLGC-baseret rederi. De to ejere bag holdingselskabet har sammen med Frontline 2012 delt kapitalindsprøjtningen på 100 mio. USD mellem sig. Lagt sammen med de øvrige kapitalaktiver er Avance Gas nu samlet 288,6 mio. USD værd.

Den rejste likviditet skal ifølge Fearnley bruges til at drive den eksisterende flåde på seks af de store gasskibe, VLGC’erne, men derudover forventes det også, at Avance Gas vil købe otte VLGC’ere fri hos Frontline 2012, som er sat til levering i løbet af 2014.

Med opkøbet af Frontlines gasflåde vil Avance Gas være næststørst i verden på VLGC-markedet – BW Gas er ifølge Danske Bank størst med en samlet flåde på 24 VLGC’ere, mens Scorpio Tankers har 11 skibe i flåden, skriver Tradewinds.

Ifølge analytikere hos Platou Markets er det ikke usandsynligt at den samlede Avance Gas-flåde vil kunne nå op på mellem 25 og 30 fartøjer, når overtagelserne i Frontline 2012 er afsluttet. I sidste ende skal Avance Gas fungere som et tredje ben i Frontline 2012, hvor de to andre vil være tank-divisionen og den kommende tørlast-sektion, noterer Tradewinds.

Analytiker Frode Mørkedal fra Platou har tidligere udtalt som om den nye konstellation:

"Med Frontline 2012 som ny medejer, og med 8 nye skibe og børsnotering, bør det nye Avance Gas blive et attraktivt middel at vækste og for investorer i det favorable VLGC-marked, et marked der forventes at opleve stærk vækst i kraft af amerikansk eksport af propan. Derfor ser vi det nye setup som positivt for både Stolt-Nielsen og Frontline 2012, selvom den endelig pris for købet skal ses for at kunne bedømme betydningen for Frontlines værdi."

Analytikere roser ny norsk gas-alliance 

Scorpio Tankers bestiller endnu en gang skibe

DVB: VLGC-priser ser lovende ud  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs