ShippingWatch

Filippinske søfartsskoler igen under EU-lup

I denne uge bliver de filippinske søfartsuddannelser for anden gang i år gennemgået med tættekam af EU for at sikre niveauet. Og der er meget på spil for Filippinerne.

For anden gang i år besøger EU's European Maritime Safety Agency (EMSA) i denne uge de filippinske søfartsuddannelser for at kontrollere om søfolkenes faglige standard stemmer overnes med det krævede niveau i EU. Det skriver Seatrade Global.

Et tema, der især kom på dagsordnen efter en undersøgelse fra EMSA tilbage i 2010. Og det kan få store konsekvenser for landet, hvis uddannelserne ikke kommer igennem nåleøjet, og EU trækker anerkendelse af filippinske søfolks certifikater tilbage. Det vil nemlig få store konsekvenser for landets økonomi, hvis de op mod 100.000 ansatte på EU-flagede skibe bliver afskediget.

Filippinske søfolk: Mange søfartsskoler bør lukkes 

Det fik i 2012 den filippinske præsident Benigno Aquine til at udstede en ordre, der skulle sikre præsidenten kontrol med alle maritime uddannelsesaktiviteter i forskellige administrationer i landet og placere dem under en enkelt myndighed. Derfor er det også pinedød nødvendigt, at besøget fra EMSA i denne uge kommer til at gå godt. Det seneste kontrolbesøg tilbage i april gik ikke helt så godt som håbet, og flere kilder peger ifølge en lokal avis på, at EMSA-holdet indtil videre har udvist skuffelse under deres besøg.

"Det ser ud til, at vi kommer til at dumpe igen. Fremtiden for vores søfolk er virkelig bekymrende," har en anonym kilde udtalt, skriver Seatrade Global.

”Vi ser frem til tjek af søfartsskolerne”

Ny plan for filippinske søfartsskoler skal sikre EU-accept

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs