Asien-Europa volumener steg markant i august

Antallet af fragtede containere fra Asien til Europa steg markant i august, hvilket har løftet den samlede volumenstigning år til dato pænt. Det skriver shippingavisen Lloyd's List med reference til tal fra Container Trades Statistics.
Foto: EUROGATE
Foto: EUROGATE
AF RITZAU FINANS

Ifølge avisen steg volumen på ruterne fra Asien til Europa på 10,1 pct. år til år i august til 1,3 mio. teu - tyvefodsækvivalenter. Dermed er volumenerne år til dato steget med 3,2 pct. til 9,4 mio. teu. Fra Asien til specifikt Nordeuropa steg volumenerne med 8,6 pct. år til år i august.

Rederierne på ruten, der i blandt A.P. Møller - Mærsks Maersk Line, kæmper med svag efterspørgsel og overkapacitet. Det har i flere omgange sendt raterne på ruten markant ned. Rederierne har svaret igen med generelle ratestigninger.

En sådan en af slagsen varslet til 1. august sendte spotraterne, som målt af Shanghai Shipping Exchange, op på 1501 dollar per teu. August igennem faldt raterne dog til 1183 dollar per teu i ugen der sluttede 30. august.

Siden da er spotraterne fra Asien til Europa ifølge Shanghai Shipping Exchanges SCFI-indeks faldet til 765 dollar per tau. Maersk Line har varslet en generel ratestigning på 950 dollar på ruten per 1. november og flere andre rederier har varslet ratestigninger i samme størrelsesorden.

Maersk-CEO: Lange udsigter til containersejlads i Arktis

SeaIntel: Krisen har sluppet USA's containermarked

Analyse: Maersk Lines linedans 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også