Verdensbanken sænker vækstskøn for Kina

De økonomiske udsigter for Kina og hovedparten af landene i Østasien er blevet forringet de seneste seks måneder. Det viser en ny prognose fra Verdensbanken.
AF RITZAU FINANS

I løbet af de seneste seks måneder er de økonomiske udsigter for Kina og hovedparten af landene i Østasien blevet forringet. Det viser en ny prognose fra Verdensbanken.

Banken forventer, at den kinesiske økonomi i år vil vokse 7,5 procent i forhold til 2012. I april forventede Verdensbanken en vækst på 8,3 procent.

For 2014 er skønnet sat ned til 7,7 procent fra før 8,0 procent. Afmatningen i verdens næststørste økonomi - den amerikanske er den største - har betydning for hele regionen.

"I takt med, at Kina skifter fra at være eksportorienteret til at fokusere mere på den indenlandske efterspørgsel vil udviklingsøkonomierne i Østasien ekspandere i et langsommere tempo," skriver Verdensbanken.

Væksten i større mellemindkomstlande som Thailand, Indonesien og Malaysia vil også aftage som følge af færre investeringer, lavere verdensmarkedspriser for råvarer og en lavere end forventet fremgang i eksporten, bemærker bankens økonomer.

Tirsdag i denne uge offentliggør Den Internationale Valutafond sin vurdering af den globale økonomi. I sin seneste prognose skønnede IMF en vækst i Kina i år på 7,75 procent.

/RITZAU FINANS

Sass: Rejs hen hvor væksten er

Import- og eksporttal tyder på økonomisk bedring i Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også