ShippingWatch

Stena Line vil spare én mia kroner årligt

I et stort anlagt spareprogram vil Stena Line spare en milliard svenske kroner om året.

Stena Line har fremlagt et omfattende spareprogram, der skal bringe det trængte rederi tilbage på sporet. Det meddeler selskabet mandag ifølge Dagens Industri.

I løbet af de seneste fem år har det svenske færgerederi mistet 20 procent af deres fragtvolumen, og 10 procent af passagerne har fundet andre transportmidler, når vandet skal krydses. Blandt andet er rederiet ramt af at mange passagerer, som i stedet for at tage færgen vælger at flyve med lavprisselskaberne.

Til Dagens Industri siger den administrerende direktør Carl-Johan Hagman, at der kommer flere detaljer om besparelserne inden længe, og dermed kommer der også klarhed over, hvor mange af de 6.000 ansatte i rederiet, der står til at miste arbejdet. Detaljer, som han på nuværende tidspunkt ikke ønsker at komme med.

Sidste år tabte Stena Line 265 mio. SEK, og spareplanen skal føres ud i livet snarest muligt, så man i 2015-regnskabet vil kunne være tilbage i plus.

Samlet set er Stena Koncernen en af de største familieejede virksomheder i Sverige med mere end 20.000 medarbejdere og en omsætning på 8,9 mia. USD.

Göteborg Havn giver millioner til miljøvenlige selskaber

Stenas grundlægger er død

Scandlines: Rederiet i midten af salget 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs