ShippingWatch

Maersk Line vil forsvare markedsandel

Maersk Line vil forsvare sin markedsandel på ca. 15 procent. Også selv om en priskrig er nødvendig.

Foto: Maersk Line

Maersk Line vil forsvare sin markedsandel på ca. 15 procent. Det skriver Maersk Line i præsentationsmaterialet på torsdagens kapitalmarkedsdag i København.

Maersk Line er de seneste år gået gennem flere voldsomme priskrige, der eksempelvis har sendt raterne på ruten fra Asien til Europa markant ned. I flere omgange til stærkt tabsgivende niveauer.

Den kamp er rederiet parat til at tage igen, da det anses som værende afgørende at fastholde markedsandelen i det globale containermarked på omkring 15 pct.

"Vi vil forsvare vores globale markedsandel på 15 pct., men vi vil fokusere på individuelle ruter baseret på profitabilitet og markedsudsigter," skriver Maersk Line og fortsætter:

"At opgive markedsandele ville gøre os irrelevante om 10 år."

Samtidig skriver Maersk Line, at man har mange måder at tilpasse kapaciteten til efterspørgslen på.

Direktør for Maersk Line Søren Skou udtalte på kapitalmarkedsdagen:

"Vi vil fastholde vores markedsandel. Vi er i branchen på den lange bane, så hvis vi opgiver markedsandele, så bliver vi en irrelevant spiller inden for 10 år. Det er ikke den vej, vi skal gå."

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs