ShippingWatch

Ændret klima mærkes tydeligt i Arktis

I Arktis begynder klimaforandringerne nu at kunne mærkes. Flere grønlandske lufthavne oplever landingsbaner, der kollapser, fordi permafrosten forsvinder. Til gengæld har isen omkring Nordpolen det bedre end i mange år, viser nye målinger.

Foto: Marinvest

Selv om havisen i Arktis i år er 50 pct. større end for et år siden, så har flere år med varmerekord på varmerekord i Grønland givet de grønlandske lufthavnsmyndigheder alvorlige problemer.

Tirsdag den 30. juli i år kravlede termometret ved målestationen i Maniitsoq (Sukkertoppen) i Vestgrønland op på 25,9 grader, hvilket er det højeste, man nogensinde har målt i Grønland. Den gamle rekord fra 1990 var på 25,5 grader. Generelt har Grønland de seneste år oplevet utallige varmerekorder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs