ShippingWatch

SeaIntel: Raterne vil sive året ud

Raterne på containerfragt mellem Asien-Europa vil fortsætte med at sive året ud og formentlig også et godt stykke ind i 2014, vurderer Lars Jensen fra SeaIntel.

Foto: APM Terminals

Det nye markante ratefald på 5,5 procent i denne uge i spotraterne på containerfragt fra Asien til en række destinationer rundt om i verden er forudsigeligt, siger Lars Jensen, direktør og partner i SeaIntel, der forventer sivende rater resten af 2013.

 

"Flere rederier er begyndt at tage rigtig meget kapacitet ud forud for den ugelange ferie Golden Week i Kina om 14 dage. Men skal det lykkes at vende den negative udvikling, må rederierne opfinde en eller anden form for disciplin og holde noget kapacitet ude af markedet i længere tid," siger han og fortsætter:

"Det er der umiddelbart ikke nogen tegn på, at de vil gøre, så medmindre der sker et eller andet uventet, vil min forventning være et stille sivende rateniveau resten af året, og det er typisk, hvad vi ser på denne tid af året," siger Lars Jensen til ShippingWatch.

Faldet i det overordnede SCFI-indeks i den forløbne uge er det største siden 2012. Derfor er den umiddelbare forventning hos Lars Jensen, at rederierne vil forsøge at sætte "magt bag en ratestigning igen". Sandsynligvis omkring midten eller slutningen af december:

"De vil argumentere for, uanset om tallene viser det eller ej, at de forventer kraftige fragtmængder op til kinesisk nytår. Mønstret med sivende rater vil vi formentlig også se næste år, for det grundlæggende problem er, at den strukturelle overkapacitet ikke forsvinder lige med det samme, medmindre vi vil opleve et voldsomt boom i Europa og USA. Det er der ikke noget, der typer på lige nu," siger Lars Jensen.

Endnu et kraftigt fald i SCFI-indekset 

Containerrater under nyt pres i oktober 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs